RECEPTEK

 

Amelyik recept úgy kezdődik, hogy melegítsd elő a sütőt, azt én biztos kipróbálom.
Irigy pedig nem vagyok, úgyhogy közzé is teszem. Süssétek, egyétek!
Ráadásul ez még brutál finom is.

HOZZÁVALÓK:


Tésztához:

180 g liszt
1 tk. sütőpor
1/2 tk. 
1,5 tk. sütőtök fűszer (3 ek. fahéj, 2 ek. szerecsendió, 2 ek. gyömbér, 1 ek. szegfűszeg)
75 g kristálycukor
75 g barna cukor
2 db tojás
120 g olaj
200 g  sütőtök püré
60 g pekándió pirítva és apróra vágva (dióval is működik)


Máz:

60 g sózatlan vaj
2 db tojás sárgája
60 g  tej
60 g tejszín (legalább 30%-os)
66 g barna cukor
  kandírozott pekándió (én csak megpirítottam)
45 g kristálycukor
60 g  pekándió pirítva és apróra vágva

 

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra.
A tojást, olajat, kristálycukrot és barna cukrot rövid ideig keverjük géppel. Mehet is bele a sütőtök.
A száraz összetevőket (liszt, sütőpor, fűszer, só) szitáljuk bele egy tálba, majd két részletben keverjük a „habhoz” egy kézi habverő segítségével, végül az apróra vágott pekándiót is tegyük hozzá.
Öntsük szilikon formába, és 45 perc alatt süssük meg.

Máz:
Az összes hozzávalót közepes lángon melegítjük, és addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik, ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.
Hűlés közben a máz sűrűbb lesz.

Kandírozott pekándió:
Egy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a cukrot. Keverjük hozzá a pekándiót, és néhány percig főzzük, amíg a pekándió darabok teljesen bevonódnak karamellel. Sütőpapírra öntjük, és hagyjuk kihűlni. A pekándió darabok ne tapadjanak össze!
Amikor a kuglóf kihűlt ráöntjük a mázat és kandírozott pekándióval díszítjük.
Jaaaa! Egy üveg bort is bontsatok hozzá!