Amelyik recept úgy kezdődik, hogy melegítsd elő a sütőt, azt én biztos kipróbálom.
Irigy pedig nem vagyok, úgyhogy közzé is teszem. Süssétek, egyétek!
Ráadásul ez még brutál finom is.
HOZZÁVALÓK:
Tésztához:
180 g | liszt |
1 tk. | sütőpor |
1/2 tk. | só |
1,5 tk. | sütőtök fűszer (3 ek. fahéj, 2 ek. szerecsendió, 2 ek. gyömbér, 1 ek. szegfűszeg) |
75 g | kristálycukor |
75 g | barna cukor |
2 db | tojás |
120 g | olaj |
200 g | sütőtök püré |
60 g | pekándió pirítva és apróra vágva (dióval is működik) |
Máz:
60 g | sózatlan vaj |
2 db | tojás sárgája |
60 g | tej |
60 g | tejszín (legalább 30%-os) |
66 g | barna cukor |
kandírozott pekándió (én csak megpirítottam) | |
45 g | kristálycukor |
60 g | pekándió pirítva és apróra vágva |
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra.
A tojást, olajat, kristálycukrot és barna cukrot rövid ideig keverjük géppel. Mehet is bele a sütőtök.
A száraz összetevőket (liszt, sütőpor, fűszer, só) szitáljuk bele egy tálba, majd két részletben keverjük a „habhoz” egy kézi habverő segítségével, végül az apróra vágott pekándiót is tegyük hozzá.
Öntsük szilikon formába, és 45 perc alatt süssük meg.
Máz:
Az összes hozzávalót közepes lángon melegítjük, és addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik, ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.
Hűlés közben a máz sűrűbb lesz.
Kandírozott pekándió:
Egy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a cukrot. Keverjük hozzá a pekándiót, és néhány percig főzzük, amíg a pekándió darabok teljesen bevonódnak karamellel. Sütőpapírra öntjük, és hagyjuk kihűlni. A pekándió darabok ne tapadjanak össze!
Amikor a kuglóf kihűlt ráöntjük a mázat és kandírozott pekándióval díszítjük.
Jaaaa! Egy üveg bort is bontsatok hozzá!