RECEPTEK

 

Kell valami mutatós, egyáltalán nem hétköznapi, gyors és emellett finom desszert? Nem kell tovább keresgélned!

HOZZÁVALÓK A PANNA COTTÁHOZ:


300 ml legalább 30%-os zsírtartalmú tejszín
300 ml 2,8 - as tej
100 g  porcukor
10 g (5 lap) zselatin
250 g vérnarancs leve
5g  zselatin
100 ml  aperol
1 narancs héja


ELKÉSZÍTÉS

A tej felében megduzzasztjuk a 10 g zselatint, majd hozzákeverjük a többi tejet, a narancs héját, a porcukrot. (Ha lapzselatint használunk, akkor azt jéghideg vízbe beáztatjuk.) Kb. 80 fokosra felmelegítjük a keveréket, fontos, hogy ne forrjon fel. (Ha lapzselatint használunk, akkor azt ki kell csavarni és úgy keverjük bele a felmelegített keverékbe.) Csak simán keverjük hozzá a tejszínt, szűrjük át, és töltsük 6-8 pohárba. Hűtőbe tesszük néhány órára, amíg megszilárdul.

Amikor már jól áthűlt a tejszínes krémünk, akkor jöhet rá a zselé. Ehhez a vérnarancs levében hagyjuk megduzzadni a zselatint, majd melegítsük fel, de vigyázzunk, hogy ne forrjon fel! Adjuk hozzá az aperolt és amikor már langyosra hűlt osszuk el a poharakban. (Ha neked úgy jobban tetszik, vágj apró darabokra egy narancsot és szórd a tejszínes krém tetejére, és csak azután tedd rá a zselét.) 

Mehetnek vissza a poharak a hűtőbe, amíg a zselé is megdermed. Menta levéllel, narancskarikával is díszítheted tálalás előtt. 

Van alkohol tartalma, ezért gyerekeknek nem ajánlott a fogyasztása.