Kell valami mutatós, egyáltalán nem hétköznapi, gyors és emellett finom desszert? Nem kell tovább keresgélned!
HOZZÁVALÓK A PANNA COTTÁHOZ:
300 ml | legalább 30%-os zsírtartalmú tejszín |
300 ml | 2,8 - as tej |
100 g | porcukor |
10 g (5 lap) | zselatin |
250 g | vérnarancs leve |
5g | zselatin |
100 ml | aperol |
1 | narancs héja |
ELKÉSZÍTÉS
A tej felében megduzzasztjuk a 10 g zselatint, majd hozzákeverjük a többi tejet, a narancs héját, a porcukrot. (Ha lapzselatint használunk, akkor azt jéghideg vízbe beáztatjuk.) Kb. 80 fokosra felmelegítjük a keveréket, fontos, hogy ne forrjon fel. (Ha lapzselatint használunk, akkor azt ki kell csavarni és úgy keverjük bele a felmelegített keverékbe.) Csak simán keverjük hozzá a tejszínt, szűrjük át, és töltsük 6-8 pohárba. Hűtőbe tesszük néhány órára, amíg megszilárdul.
Amikor már jól áthűlt a tejszínes krémünk, akkor jöhet rá a zselé. Ehhez a vérnarancs levében hagyjuk megduzzadni a zselatint, majd melegítsük fel, de vigyázzunk, hogy ne forrjon fel! Adjuk hozzá az aperolt és amikor már langyosra hűlt osszuk el a poharakban. (Ha neked úgy jobban tetszik, vágj apró darabokra egy narancsot és szórd a tejszínes krém tetejére, és csak azután tedd rá a zselét.)
Mehetnek vissza a poharak a hűtőbe, amíg a zselé is megdermed. Menta levéllel, narancskarikával is díszítheted tálalás előtt.
Van alkohol tartalma, ezért gyerekeknek nem ajánlott a fogyasztása.