Elkészítetted a macaronjaimat és nem tudod mihez kezdj a tojássárgájával? Itt egy remek, villámgyors recept a felhasználására.
HOZZÁVALÓK:
5 db | tojássárgája |
150 g | porcukor |
250 g | finomliszt |
1 kávéskanál | sütőpor |
1 csipet | só |
150 g | lágy vaj |
1 csomag | vaníliás cukor |
citromhéj, baracklekvár, csoki |
ELKÉSZÍTÉS
A vajat a porcukorral jó alaposan kikeverjük egy robotgép segítségével, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját. A gépet nem állítjuk le közben. Ha már szép krémes, habos állagú, akkor hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a sót, a vaníliás cukrot, majd hozzászitáljuk a lisztet is. Jól eldolgozzuk egy spatula segítségével.
Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe habzsákkal 50 forintos méretű kis halmokat nyomunk. Akinek nincs kézzel is megformázhatja, de az nagyon sok idő lesz.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázni kell rá, mert amint az alja már megbarnul, kész is van. Nem kell hogy a teteje túlságosan barna legyen.
Ha kihűlt, lekvárral összeragasztunk két kis korongot, tetejére csokit olvasztunk kis olajjal és azzal lecsorgatjuk.
TIPPEK
- Hamar meg tud égni, tényleg figyelni kell rá.
- Csokiganache-val is megtöltheted, azzal is nagyon finom.
- Lehet venni színezett csokiíróka tollat, azt csak melegvízbe állítod, felolvad és használhatod is.