RECEPTEK

 

Nagyon régóta kerestem a tökéletes receptet, ami belül puha, kívül ropogós, és nagyon csokis. Na, ez olyan! Elvileg sokáig eltartható lenne, de ezt nem tudom megerősíteni. Mert a családom villámgyorsan eltűnteti.

HOZZÁVALÓK:


Kb. 20 db kekszhez:

75 g szobahőmérsékletű vaj
45 g barna vagy nádcukor
50 g kristálycukor
1 egész tojás
  vanília kivonat
150 g  finomliszt
6 g sütőpor
1 csipet
90 g  csokicsepp
8 adag nutella


ELKÉSZÍTÉS

Azzal kezdünk, hogy a nutellát kiadagoljuk nyolc kis halomba egy fóliára. Kb. egy púpos teáskanál legyen egy adag. Ezt betesszük a mélyhűtőbe míg elkészül a keksz tésztája.

A vajat a kétféle cukorral egy tálba mérjük, habverővel krémesre kikeverjük. Ezután a tojást is hozzáadjuk és azzal is átkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, sót, aztán az átszitált lisztet és a sütőport is. Legvégén belekeverjük a csokicseppeket is.

Nyolc egyforma adagra osztjuk. 
Gombóccá formázzuk gyors mozdulatokkal, a közepébe nyomunk egy kis mélyedést, abba beletesszük a fagyott nutellát és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk kissé lelapogatva a golyókat. Egymástól messze legyenek, mert terülni fog sülés közben.
A sütőt 180 C°-ra előmelegítjük és 10 perc alatt megsütjük a kekszeket. 


Nagyon finom, omlós süti lesz a végeredmény, ami egy kávé, forró kakaó mellé is kiváló, de önmagában is el fog fogyni. Ezek elég nagy kekszek lesznek, ezért ha kisebbet szeretnél, akkor több darabba osszad el a tésztát, és több nutellát is fagyasszál hozzá.