Nagyon régóta kerestem a tökéletes receptet, ami belül puha, kívül ropogós, és nagyon csokis. Na, ez olyan! Elvileg sokáig eltartható lenne, de ezt nem tudom megerősíteni. Mert a családom villámgyorsan eltűnteti.
HOZZÁVALÓK:
Kb. 20 db kekszhez:
75 g | szobahőmérsékletű vaj |
45 g | barna vagy nádcukor |
50 g | kristálycukor |
1 egész | tojás |
vanília kivonat | |
150 g | finomliszt |
6 g | sütőpor |
1 csipet | só |
90 g | csokicsepp |
8 adag | nutella |
ELKÉSZÍTÉS
Azzal kezdünk, hogy a nutellát kiadagoljuk nyolc kis halomba egy fóliára. Kb. egy púpos teáskanál legyen egy adag. Ezt betesszük a mélyhűtőbe míg elkészül a keksz tésztája.
A vajat a kétféle cukorral egy tálba mérjük, habverővel krémesre kikeverjük. Ezután a tojást is hozzáadjuk és azzal is átkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, sót, aztán az átszitált lisztet és a sütőport is. Legvégén belekeverjük a csokicseppeket is.
Nyolc egyforma adagra osztjuk.
Gombóccá formázzuk gyors mozdulatokkal, a közepébe nyomunk egy kis mélyedést, abba beletesszük a fagyott nutellát és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk kissé lelapogatva a golyókat. Egymástól messze legyenek, mert terülni fog sülés közben.
A sütőt 180 C°-ra előmelegítjük és 10 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Nagyon finom, omlós süti lesz a végeredmény, ami egy kávé, forró kakaó mellé is kiváló, de önmagában is el fog fogyni. Ezek elég nagy kekszek lesznek, ezért ha kisebbet szeretnél, akkor több darabba osszad el a tésztát, és több nutellát is fagyasszál hozzá.